Wat doen we?

De oudervereniging vertegenwoordigt alle ouders van wie de kinderen school lopen in GBS ’t Haegje

Hoe?

We organiseren activiteiten om ouders pedagogisch te ondersteunen zoals thema-avonden met opvoedkundige experts. Ook organiseren we af en toe een ontspannende avond voor de ouders, om op een informele manier kennis te kunnen maken met andere ouders.  Verder zijn er allerhande activiteiten die we organiseren voor de kinderen van onze school en hun familie.

In overleg met de school zorgt ons klusjesteam ook voor kleine reparaties.  Ouders die willen helpen kunnen steeds mailen naar klusjesteam@ovthaegje.be.  Siegfried en Koen zullen je dankbaar zijn 🙂

 

Fondsen

We zamelen geld in via allerlei activiteiten, zoals een spaghetti-avond, Halloweentocht, fietstocht, paaseitjesverkoop, …  Tijdens het schoolfeest zorgen we voor drank en hapjes.  Verder organizeren we ook de naschoolse opvang; zowel ’s morgens als ‘s avonds.

De activiteiten die we organiseren worden uitgevoerd door de oudervereniging, samen met vrijwilligers (ouders zoals jullie) en anderen die GBS ’t Haegje een warm hart toedragen, zoals de leerkrachten ♥

 

Aanwenden van de fondsen

Met de opbrengst van al onze activiteiten betalen we een deel van de uitstappen in de kleuterklas en de lagere school.

De rest van het geld wordt geïnvesteerd in lesmateriaal, buitenspeelgoed en andere investeringen ten voordele van de leerlingen van de school.  We betalen de fluovestjes, de turn t-shirts en helpen Sint en Piet verder alsook de paashaas.  Tutti-frutti komt uit ons budget, en de schoolbibliotheek wordt ook elk jaar aangevuld met behulp van middelen uit ons budget.  Jarige kleuters krijgen dankzij ons steeds een klein cadeautje.

We hebben ook een lange-termijn spaarplan.  Dit betreft meestal grotere aankopen zoals grote speeltuigen voor de speelplaats.  De tuinhuizen die je op de speelplaats ziet staan zijn zo tot stand gekomen en de al bestaande speeltuigen werden op deze manier gefinancierd.

 

Wij zijn jullie stem

We bieden een luisterend oor aan alle ouders die iets willen aankaarten. Waar nodig bemiddelen we om tot een compromis te komen tussen ouders en de school.